Nieuws en advies

Het trouwseizoen is al even begonnen dus je zal al wel enkele feesten op je planning hebben staan. Wat zou je nu eigenlijk moeten doen en wat kan echt niet op een trouw? We lichten even toe. 

Bevestigen

Er is niets lastiger dan een bruidspaar dat moet wachten op jouw reactie. Laat ze zo snel mogelijk weten of je komt of niet.

Respecteer de uitnodiging

Bekijk de uitnodiging erg goed en hou rekening met de dagindeling. Check goed wie uitgenodigd is: ben je alleen welkom of ook met partner en/of kinderen.

Zet nadien asap de datum in je agenda zodat je het feest zeker niet vergeet.

Outfit

Eerst en vooral, draag geen wit of zwart. Wit is enkel voor de bruid en zwart staat niet voor iets positief op een huwelijk. Daarnaast ga je best ook niet te uitbundig naar een huwelijk.

Wat voor feest is het?

Afhankelijk van wat voor huwelijksfeest het is, moet je weten wat aandoen.

Is het warm en gaat het feest vooral buiten door? Dan kan je makkelijk een bloemenkleedje aandoen. Kleedjes in pastelkleuren of lichte tinten gaan ook perfect als het warm is.

Is het een superchic feest? Suit up, want dan moet je iets eleganter gekleed zijn: een pak of jurk is dan zeker aangeraden.

Dresscode

Heeft het bruidspaar op de uitnodiging expliciet vermeld dat er een dresscode geldt, dan moet je die zeker respecteren. Wil het bruidspaar dat alle gasten in jeans komen, dan doe je dat ook.

Niet chic

Als je niet graag chic gekleed bent, dan draag je best iets wat vrij comfortabel zit. Combineer dit dan met iets deftiger. Draag bijvoorbeeld een lange rok met een mooi topje of voor de mannen een jeansbroek (zonder gaten) met een hemdje.

Cocktailjurken en chique broekpakken kunnen trouwens altijd.

Cadeau

Geraak je er niet?

Ook al geraak je niet op het feest, dan kan je altijd een cadeautje opsturen. Zij hebben gedacht aan je, dus dan kan het geen kwaad om ook iets terug te geven.

Lijst

Werkt het bruidspaar met een huwelijkslijst? Dan is het aangeraden om je te houden aan die lijst: ga geen variant van een item uitzoeken.

Geld

AIs er geen huwelijkslijst is, dan geef je centjes. Het is zeker niet ongepast of onpersoonlijk. Het paar zal het geld zeker appreciëren omdat een huwelijk meestal duurder uitkomt dan verwacht.

Hoeveel je zou moeten geven, hangt af van hoe dicht je bij het koppel staat. Daarnaast kan je een trucje toepassen: hoeveel zou je geven bij de verjaardag van die persoon? Doe dat bedrag maal drie. Je moet weten, als zij je uitnodigen voor een hele dag, betalen ze allerlei zaken voor jou: eten, drinken, drinken en nog eens drinken.

Groepscadeaus

Word je uitgenodigd omdat je deel uitmaakt van een groep, dan kunnen jullie zeker met z’n allen een groepscadeau afgeven.

Op de dag zelf

Wees op tijd

Een bruiloft is geen feestje waar je kan opdagen wanneer je maar wil. Zorg ervoor dat je op tijd aankomt. Het slimste dat je kan doen is zo’n 30 minuten voor aanvang van de ceremonie aankomen.

Gedraag je

Je bent tenslotte op een trouwfeest en niet op een festival, dus je zou je een beetje moeten gedragen. Ga niet tijdens speeches babbelen met je buur of de boel afbreken. Geef daarnaast ook niet op alles commentaar, het is niet altijd even makkelijk om een huwelijk in mekaar te steken en smaken kunnen nu eenmaal verschillen.

Cava en wijn gaan waarschijnlijk regelmatig rond dus zorg ervoor dat je af en toe een glaasje water drinkt. Dan blijft het voor iedereen leuk en bespaar je jezelf van gênante situaties.

Wordt er iets van je gevraagd? Dan moet je dat ook doen. Als er een gastenboek staat, dan laat je zeker een berichtje achter. Het bruidspaar apprecieert dat enorm.

Social media

Social media neemt nu eenmaal ons leven een beetje over. Weet wanneer je op je smartphone kan liggen tokkelen. Vermijd zulke zaken vooral tijdens een gesprek of tijdens de ceremonie.

Vraag eerst aan het koppel of het goed is om foto’s van ze te posten op social media. Misschien willen ze dat helemaal niet of wie weet, werken ze met een hashtag om alle foto’s te verzamelen. Informeer je altijd voor de zekerheid.

Ceremonie

We herhalen voor alle duidelijkheid: wees op tijd. Daarnaast moet je zeker je gsm op stil zetten. Het laatste dat je wil is de trouwbeloftes onderbreken door een herkenbaar deuntje.

Receptie

Het is jouw kans om het bruidspaar te feliciteren. Weet dat je niet de enige bent, dus we raden aan om het niet te lang te maken.

Meng je in het publiek, leer nieuwe mensen kennen en geniet. Het is op een receptie erg leuk om te babbelen met andere mensen en nieuwe kennissen te maken. Jullie hebben zeker al enkele zaken om over te praten: het bruidspaar, de trouw, de ceremonie, …

Diner

Als je aan een tafel zit vol onbekenden, dan is dat meestal niet erg. Het bruidspaar heeft je waarschijnlijk bij iemand gezet met wie het zou klikken. Ga dus geen naamkaartjes veranderen en ergens anders zitten. Respecteer de tafelschikking.

 

Aanbevolen bedrijven relevant aan Trouwen

Trouwkostuum outlet

Bij de Trouwpakken outlet Bruidsmode Hasselt hebben we een uitgebreide collectie blauwe trouwkostuums tegen lage prijzen! Ontdek de mogelijkheden zoals een trouwkostuum aanbieding op onze website. Je zal er ook een unieke collectie herenschoenen outlet vinden.

Coverband

Wil je een band huren die covers brengt voor je huwelijk, verjaardag, bedrijfsfeest of party? Dan zit je hier goed! Atomika maakt van je feest een onvergetelijke ervaring, het is een stevige coverband maar ze brengen ook eveneens pop en disco covers die jou party laat knallen

DJ huwelijk

DJ Trouwfeest – huwelijksfeest gezocht? De trouwfeest DJ verzorgt U feest in stijl. Kies voor een professioneel diskjockey.

Trouwfotograaf

Proficiat met jullie huwelijksplannen. Als jullie op zoek zijn naar een huwelijksfotograaf om jullie mooiste dag vast te leggen, dan zit je helemaal goed. Een huwelijk vraagt veel voorbereiding, en de fotograaf kunnen jullie bijna van jullie to-do-lijstje schrappen. Samen met mijn vriendin, zorg ik ervoor dat jullie dag voor eeuwig wordt vastgelegd. Elk huwelijk is uniek. Met oog voor detail, creativiteit en een juiste portie humor, zorgen wij voor een onvergetelijke en prachtige herinnering